Centrum zdraví a snižování nadváhy logo

Příprava jídel Cambridge Weight Plan je velice jednoduchá

Polévky

zeleninovou, žampionovou, kuřecí, pórkovou s bramborem doporučujeme připravovat v hrnečku nebo misce. Směs ze sáčku nasypejte do připravného hrnku nebo misky a pomalu za stálého míchání přilévejte horkou vodu a to v množství, které je uvedeno na sáčku nebo dle vaší chuti.

Tomatovou polévku doporučujeme připravovat tak, že do suché směsi nalijete trochu studené vody - vytvoříte hladkou kašičku a tu pak dolijete horkou vodou do vámi preferované hustoty.

Máte rádi bylinky?
Přidejte si je do polévky. Můžete použít čerstvou petržel, libeček. Bylinky polévky krásně provoní a přidají jemnou lahodnou chuť čerstvých bylinek.

Obohaťte si jídelníček aspikem
Přidejte do vybrané polévky hrstku zelené či bílé čertsvé zeleniny, přidejte Mix a Mousse a nechte ztuhnout.

Koktejly

Pro přípravu koktejlů (vanilka, čokoláda, čoko-máta, čoko-pomeranč, jahoda, lení plody, banán, butter schotch, oříšek, kapucino, mango)  je ideální použít Cambridge shaker, která dostanete v našich centrech.
Do shakeru nalijte doporučené nebo vámi preferované množství vody, nasypte směs ze sáčku, pevně shaker uzavřete a protřepejte tak, aby vznikl hladký koktejl bez hrudek.

Koktejl trochu jinak...
Vanilkový, oříškový koktejl si můžete ochutit lžičkou instantní kávy.

Puding

Pro přípravu Cambridge pudingu budete potřebovat:

  • Vámi preferovaný koktejl, Cambridge Mix& Mousse, vodu, shaker nebo mixér a samozřejmě ledničku.

Při přípravě doporučujeme postupovat takto:

  • suchou směs nasypte společně s jednou odměrkou Cambridge Mix& Mousse do shakeru nebo jiné nádoby (hrnek, miska).
  • suchou směs důkladně promíchejte. Poté přilijte studenou vodu a v shakeru několikrát a velmi důkladně protřepejte.
  • pokud jste zvolili hrneček nebo misku a mixér vše důkladně rozmixujte.
  • množství vody by v tomto případě mělo odpovídat doporučné hodnotě na sáčku. Pokud dáte vody víc, nic se nestane jen váš puding nebude tak pevné konzistence.
  • posledním krokem je nechat puding ztuhnout. Dle naší zkušenosti jde o čas 5-10 minut, ale záleží na tom jak vychlazenou vodu jste k přípravě pudingu použili - čím chladnější tím rychleji budete mít puding připravený.

Baví vás experimentovat?
Zkuste si vytvořit dvoubarevný puding dle vlastní fantazie. Klasika v podobě vanilkovo-čokoládového nezklame. Naší cambridge kuchyní však prošla také varianta čokoládový s oříškovým, čokoládový s bananovým,  vanilkový s lesními plody a v neposlední řadě jahodový s lesními plody.

Kaše

Ovesné kaše jsou pro přípravu velmi snadné (žádné vaření) - směs nasypte do misky, zalijte horkou vodou nechte 5 min ,,nabobtnat,,.
Další možností jak kaše připravovat je použití studené vody a vložení
(na pár vteřin  - záleží však na výkonu a proto doporučujeme při prvním vaření kaši kontrolovat) již rozmíchané směsi do mikrovlnné trouby.

V případě, že se jedná o doplněk stravy - můžete si kaši zpestřit nastrouhaným ovocem - jablkem, hruškou či nakousky nakrájenou broskví...je jen na vás pro jaké ovoce se rozhodnete .... kaše se tak stane ještě zajímavější.

V případě, že jste v programu a mezi vaše favority patří přírodní ovesná kaše - můžete si ji ochutit mletou skořicí.

Golden Vegetable - zeleninový vývar

Příprava v průběhu redukčního programu: Do hrnečku dejte malou lžičku prášku Golden Vegetable a zalijte horkou vodou. Doporučujeme konzumovat teplé. Jedná se o skutečný zeleninový vývar.

Zeleninová poléva: V případě, že se jedná o doplněk stravy (nejste v redukčním programu) je možné ho obohatit o instantní nudle, kuskus či na kostičky nakrájenou zeleninu. Vznikne vám tak báječná zeleninová polévka.

Golden Vegetable jako koření? Ano,  je ideální také pro dochucení vašich pokrmů. Hodí se jak na zeleninu tak na maso.

Ledová tříšť nebo sorbet?

Vyberte si jeden ze čtyř nápojů - Pomeranč, Limetka s citronem, Malina s bezinkou nebo meloun, dejte lehce zamrazit a můžete si dopřát lehké osvěžení v podobě ledové tříště nebo sorbetu. Jako ozdobu můžete použít lístky máty.

Další možností jak tyto sladké nápoje použít je dochucení ovocných salátů či jiných dezertů.